top of page

agood company tar hem hederspris - hållbarhet med en godistwist


Clear case på godisbakgrund

Sedan september 2023 har Adersten&Norlin representerat agood company, ett innovativt bolag som vill utmana globala jättar och göra hållbara vardagsprodukter till det nya normala. I samband med det har nu agood company blivit tilldelade ett hederspris av Plaza Interiör i kategorin hemteknik (no 10, 2023). Utmärkelsen lyder: För att med innovation och kreativ kraft göra mobilskal 100 procent cirkulära av godislådor och återbrukade dricksglas, plus donationer till The Malala Foundation för flickors utbildning. Vi är väldigt stolta över att få jobba med agood company - som bevisar att det är möjligt att genom att kombinera innovation och hållbarhet skapa en bättre, och mer hållbar, värld.


Hållbarhet som grund

Det svenska bolaget agood company har gjort hållbarhet till en central del av sin verksamhet, bland annat genom att introducera innovativa produkter såsom CLRPRTCT. Det transparenta skalet är världens första 100% cirkulära plastskalet - gjort av återvunna dricksglas från svenska skolor och godislådor från Coop. Deras produktion minskar CO2-utsläppen dramatiskt jämfört med traditionell produktion - det går till exempel hela 470 skal från agood company på ett enda plastskal från Kina (läs mer här).


agood loop

agood company’s cirkulära system agood loop är ytterligare ett exempel på hur de kombinerar innovation och hållbarhet. Genom agood loop kan konsumenter skicka in sina gamla produkter till agood company, där de omvandlas till nya produkter istället för att hamna på soptippen. Det betyder att om du köper ett CLRPRTCT-skal från agood company är det i teorin också den enda plasten du någonsin behöver använda för att skydda din iPhone 15 och framtida iPhones du köper - i och med att det återvinns och görs om till nya mobilskal om och om igen.

En positiv inverkan på samhället

För varje sålt mobilskal så donerar också agood company en del av sina intäkter till The Malala Fund för att stötta flickors utbildning runt om i världen - ytterligare ett led i arbetet med att jobba för ett mer hållbart samhälle.

Plaza hedersutnämnade, diplom

Stort grattis till agood company till deras välförtjänta hederspris i Plaza Interiör!


Comentários


bottom of page