top of page

CASE

Braun
Powerblend 9

21-11-30-braun_PB9-newsletter-2-column-1.jpg

BRAUN HOUSEHOLD
Sedan 2021 har Adersten&Norlin arbetat med De’Longhi Group i Sverige, och däribland Braun Household som varit en del av koncernen sedan 2013. Varumärket står för mer än 90 år av tysk innovation, kvalitet och ingenjörskonst och utvecklar, tillverkar och säljer små hushållsapparater. I början av samarbetet ansvarade Adersten&Norlin för Influencer Marketing vilket sedan har utvecklats till att även innefatta traditionellt PR-arbete med start 2023.

Uppdrag
Braun lanserade under våren 2022 sin nyhet Braun Powerblend 9 - en kraftfull kannmixer med innovativa funktioner. Här var vårt uppdrag baserat på just Influencer Marketing. Hur kan vi få ut produkten till målgruppen genom influencers?
 

Genomförande

För att få ut nyheten direkt till konsumenten så genomfördes en större Influencer Marketing-insats som innefattade ett event, ett betalt samarbete med en profil (Frida Lund) samt produktutskick till utvalda profiler. Eventet genomfördes tillsammans med Frida Lund som redan då hade påbörjat det betalda samarbetet med inlägg i hennes sociala kanaler på Instagram samt blogg. För eventet tog vi fram en personlig inbjudan och gjorde ett noga urval av profiler som passade målgruppen. Vidare genomfördes eventet med just kraft som koncept för att spela på kraften i mixern. Detta gjorde vi genom en lunch där produktens funktioner introducerades för matprofiler följt av en boxningsklass på det populära Patrop med profilen Alexandra Pizzoni som coach. Deltagarna på eventet fick sedan ett produktutskick av Powerblend 9 för att testa på i hemmet. Vidare har vi genom omvärldsbevakning löpande genomfört taktiska utskick av produkten där vi sett öppningar hos profiler som varit i behov av en blender.
 

Resultat

Av de bearbetade osade 15 profiler till eventet och under eventet nådde vi 7 publiceringar med ett uppskattat PR-värde på 1 117 500. Utöver detta nådde vi genom de löpande produktutskicken 21 stycken publiceringar på sociala medier och en uppskattat räckvidd hos nyckelprofiler inom mat och hälsa på cirka 350 000. 

03_BR_PB9_TriActionTechnology_Motor_Carousel_1x1_3.jpg
Braun_JB9040_Dips_Spreads Program.jpg

Behöver ni hjälp med er kommunikation?
 

Kontakta oss genom formuläret nedan!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page