top of page

CASE

INSAMLINGSSTATISTIKEN
FÖRPACKNINGSINSAMLINGEN (FTI)

FTI pressbild_fotograf Jenny Brolin__.jpg
FTI pressbild_fotograf Jenny Brolin.jpg

Förpackningsinsamlingen
Förpackningsinsamlingen (FTI)  ansvarar för insamling av förpackningar från landets hushåll via återvinningsstationer och fastighetsnära insamlingsplatser. Sedan 2017 har Adersten & Norlin  haft ett stående samarbete med FTI som deras PR-byrå och assisterat företaget med 
varumärkesbyggande kommunikation för att öka kännedomen om FTI samt bidra till ökad återvinning.

Uppdrag
Genom varumärkesbyggande kommunikationsaktiviteter i media öka varumärkeskännedomen för FTI och bidra till ökad återvinning hos befolkningen.
 

Genomförande

Under 2023 har Adersten & Norlin genomfört en PR-aktivitet baserad på FTI:s insamlingsstatistik från 2022. Detta gjordes genom 22 pressmeddelanden och en större mediebearbetning i en trestegsraket på 1) riksnivå 2) lokalnivå och 3) livsstil och bransch. 
 

Resultat

Genom att satsa stort på mediebearbetningen och ha både riks- och lokalanpassade pressmeddelande har vi kunnat nå ut brett till nyckelmedia och på så sätt ökat varumärkeskännedomen för FTI i media. Detta genererade i en räckvidd på på över 10 miljoner i media. Totalt sett resulterade aktiviteten i 111 publiceringar i nyckelmedier som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Skånska Dagbladet och P4 Göteborg, bland annat genom en bred spridning i TT och utbildande inslag i Tv4-Nyheterna.

Skärmavbild 2023-08-18 kl. 16.48.19.png

Behöver ni hjälp med er kommunikation?
 

Kontakta oss genom formuläret nedan!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page