top of page

CASE

SPRING WINE & SPIRITS

GRYTHYTTANS SKOGSGLÖGG

_P0A0806.jpg

Bild: Helena Elm @baraenkakatill

Grythyttans Skogsglögg
Adersten & Norlin har ett långt samarbete med Spring Wine & Spirits, som är importör av ett flertalet kända varumärken inom dryckessegmentet. När Grythyttans Skogsglögg kom tillbaka för sin andra julsäsong hos Spring Wine & Spirits så var vi därför väldigt glada över att få det juliga uppdraget!

Uppdrag
Grythyttans Skogsglögg blev en del av Spring Wine & Spirits år 2021 och lanserades då i en ny design. Den unika bärvinsglöggen skulle 2022 nu återigen finnas tillgängligt på Systembolaget landet över. Inför detta ville Spring Wine & Spirits skapa publicitet i livsstilsmedia och plocksidor, både print och digitalt, inför jul och advent och på så sätt etablera och stärka Grythyttans Skogsglögg närvaro under högtiden. 

Genomförande

Genom en traditionell PR-aktivitet i form av framtagande av pressmaterial, mediebearbetning och pressutskick till relevanta profiler kan vi fortsätta positionera Grythyttans Skogsglögg i nyckelmedia under högtiden. Detta genom att ta fram ett pressmeddelande som lyfter produktens uspar och med det etablera en nyhetsvinkel och skapa intressant underlag för mediebearbetningen. En utmaning var en sen start i säsongen för projektet och kort om tid för att nå uppsatta mål och KPI:er. 
 

Resultat

Genom att personligen och strategiskt bearbeta en blandning av nyckelmedier kunde vi generera värde och publicitet trots att produkten inte är en nylansering. På så sätt kunde vi öka varumärkeskännedom och skapa publicitet för produkten. Vi genomförde för detta 20 personliga bearbetningar som genererade 10 stycken artiklar i media och 3 publiceringar på sociala medier. Det resulterade i en räckvidd på 1 565 000 traditionell media och 24 288 på sociala medier. Den totala räckvidden för aktiviteten landade således på 1 589 788.

Behöver ni hjälp med er kommunikation?
 

Kontakta oss genom formuläret nedan!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page