top of page

CASE

LEGO
LEGO® Peach™

LEGO Super Mario - Princess Peach_2.jpg

LEGO
Adersten & Norlin har sedan länge arbetat med LEGO®-Koncernens press- och influencer marketing-aktiveringar i Sverige. Ett flertal projekt har varit just inom LEGO® Super Mario™-världen med klossar och interaktiva figurer. 

Uppdrag
Under augusti 2022 lanserades det nyaste tillskottet i LEGO® Super Mario™-världen, LEGO® Peach™! Uppdraget var att marknadsföra detta till den svenska marknaden genom att identifiera en känd profil för ett betalt samarbete, ett event, genomföra ett influencerutskick samt en mindre PR-aktivitet med mediebearbetning. 

Genomförande

För det betalda samarbetet riktade vi oss till Yumi, en YouTube-profil som gjort sig känd för sin lekfulla, färgglada persona och som riktar sig till barn i målgruppen. För eventet bjöd vi in kända influencers med barn som passar målgrupp vad gäller intressen, ålder och som gillar LEGO. Eventet genomförde vi i LEGO-butiken i Mall of Scandinavia för att låta deltagarna få hela LEGO-upplevelsen. Vi genomförde utskick till utvalda nyckelprofiler som inte hade möjlighet att delta på eventet samt till utvalda medier för möjlighet att provbygga och recensera de olika byggseten.
 

Resultat

Genom att bearbeta en mix av traditionell media och profiler kunde vi nå både en bred målgrupp såväl som en mer nischad sådan. För utskicken bearbetade vi 12 influencers och mediakontakter vilket resulterade i 6 clippings. Vi uppnådde en räckvidd på 20 000 i traditionell media och 287 849 för sociala medier med en total räckvidd på 307 849. För eventet genomförde vi 12 personliga bearbetningar och deltog gjorde 6 familjer. Eventet resulterade i en räckvidd på sociala medier på 368 908. Totalt hade aktiviteten en räckvidd på 676 757, exklusive det betalda samarbetet med profilen Yumi. 

06-Hero-Tall-Peach-Page-Desktop_edited.jpg

Behöver ni hjälp med er kommunikation?
 

Kontakta oss genom formuläret nedan!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page