top of page

CASE

KVINNA TILL KVINNA
MARSKAMPANJ 2023

Med dig kan kampen leva vidare
Adersten & Norlin har haft förmånen att arbeta tillsammans med Kvinna till Kvinna i flera år med PR och Influencer Marketing för att lyfta och stötta deras arbete samt öka varumärkeskännedomen. När Kvinna till Kvinna återigen valde att anlita Adersten & Norlin för att hjälpa till i arbetet med marskampanjen 2023 var det ett självklart ja. 

Uppdrag
En årlig kampanj för att samla in pengar till kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna. Arbetet bestod av två delar - en PR-aktivitet för dagspress och livsstilsmedia samt en Influencer Marketing-aktivitet med tillhörande swishinsamling på Instagram. Detta i syfte att stärka organisationens position i det offentliga samtalet om kvinnors rättigheter under mars månad, i samband med internationella kvinnodagen den 8 mars, men helst under hela insamlingsperioden: 15 februari till 15 mars.

Genomförande

Genom att tidigt sätta igång med grundarbetet kunde vi vara proaktiva i bearbetning och omvärldsbevakning - och på så sätt hitta vinkel där vi kunde placera Kvinna till Kvinnas viktiga budskap. Genom att arbeta med synergier mellan mediebearbetningen och influencer marketing-kampanjen kunde vi dessutom hitta nya ingångar och vinklar.
 

Resultat

Kampanjen har varit framgångsrik med en total räckvidd på 2 576 700 i media och 1 940 900 på sociala medier. Vi har ökat varumärkeskännedomen för Kvinna till Kvinna, genererat trafik till hemsidan och insamlingskampanjen. Genom proaktiv bearbetning har vi positionerat Kvinna till Kvinna och kampanjens viktiga budskap i det offentliga samtalet.  Det resulterade i 9 publiceringar i nyckelmedier som Nyhetsmorgon, ELLE, Mama och Dagens Arena. Under swishinsamlingen på Instagram deltog kända profiler som Stina Wollter, Carina Berg, Clara Henry, Linnéa Holm och många fler för att sprida Kvinna till Kvinnas budskap, vilket resulterade i 37 publiceringar på sociala medier.

Behöver ni hjälp med er kommunikation?
 

Kontakta oss genom formuläret nedan!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page