top of page

PR: Hur det kan rädda ditt varumärke från att försvinna i mängden


En GIF med rosa text som lyder "Hur PR kan rädda ditt varumärke"

Det finns en värdefull insikt som alla företag bör bära med sig: "Någon kan alltid kopiera din produkt – men de kan aldrig ta ditt varumärke." Det är här PR, medierelationer och media som tredjepartsintygare kommer in i bilden – den mest kraftfulla strategin för att bygga, skydda och stärka ditt varumärke. Om din produkt har hög preferens på marknaden, oavsett om ni har många eller få konkurrenter – så är hur bra ni lyckas med PR det som kommer bidra till ert mål om att ta marknadsandelar och skapa tillväxt. För din produkt kan ju vara hur bra som helst, men vad spelar det för roll om ingen känner till den?


Varför är varumärket så viktigt?

Din produkt eller tjänst behöver vara konkurrenskraftig, men utan hög varumärkeskänndeom är det svårt att bli marknadsledande. Det finns en stor risk i att inte satsa på din varumärkeskännedom. Ditt varumärke är det som ger verksamheten en unik identitet och en plats hos målgruppen. Det är det som gör att kunder noterar er, lägger er på minnet och förhoppningsvis blir en lojal ambassadör för varumärket framåt. En stark varumärkesidentitet bygger nämligen förtroende och lojalitet över tid, vilket är avgörande för att hålla konkurrenterna på avstånd.


Hur kan PR hjälpa er att bygga – och skydda – ert varumärke?

  • Signalen till målgruppen: Annonsering, och till viss del din ägda kommunikation, signalerar “köp den här produkten”. PR signalerar “det här är viktigt”, med media som avsändare och tredjepartsintygare.

  • Storytelling: PR handlar om att skapa och dela berättelser. Genom att berätta om er historia, vision och samhälleliga engagemang kan ni skapa en stark koppling med din målgrupp som går långt bortom produkten eller tjänsten ni erbjuder.

  • Förtroende och trovärdighet: PR kan hjälpa er att positionera er som experter inom er bransch. Genom att kontinuerligt dela med er av kunskap och insikter kan ni etablera er som en auktoritet och vinna förtroende hos både kunder och media.

  • Hantera rykten och kriser: Ingen verksamhet är såklart immun mot rykten eller kriser. Genom PR kan man få stöttning i att hantera negativa händelser som drabbar varumärket genom att kommunicera öppet och ärligt med publiken - något som ofta kan rädda varumärket från att ta större skada.

  • Lojalitet och engagemang: Genom PR-aktiviteter som evenemang och kampanjer kan man bygga en gemenskap kring varumärket. Det skapar lojala kunder som inte bara tror på en produkt, utan också stöttar varumärket.

I behov av PR? Vi hjälper er!

Vi på Adersten&Norlin vågar faktiskt säga att vi är proffs på PR – och vi vet att det kan driva tillväxt och framgång för företag om man gör det på rätt sätt. Genom att investera i ert varumärke och kommunicera på rätt sätt kan ni stärka er affär – och attrahera fler projekt och kunder.


Vi hjälper er att utforma en PR-strategi och att sätta den i verket.


Kontakta oss HÄR!


Comments


bottom of page