top of page

CASE

sloggi
SS22 & Shore 

10207489_00IY_F_CM_2.jpg

sloggi SS22 & Shore
sloggi, underklädesmärket som tar komfort till en ny nivå, lanserade under våren 2022 en kollektion fylld av nyheter samt en helt ny badkollektion - Shore. Tack vare det starka tidigare samarbete med sloggi fick Adersten & Norlin uppdraget att fortsätta bygga varumärket på den svenska marknaden genom strategisk PR och Influencer Marketing.

10211217M023_MC_F_2.jpg

Uppdrag
sloggis vår- och sommarkollektion är inspirerad av naturens mönster och kroppens rörelse. Kollektionen innehåller nya favoriter i sömlösa spetsserien ZERO Feel Lace och ZERO Lace, där mjuk spets och moderna snitt tar spetsunderkläder till en ny nivå av komfort. Nyheter för säsongen är den innovativa klassikern EVER Fresh med ny design och passform. I kollektionen finns även en nykomling i onesize serien GO Allround Lace som ger två bh:ar i en. I uppdraget medföljde även badkollektionen Shore, badkläder som likväl underkläderna präglas av komfort utan att tumma på stil. Adersten & Norlins uppdrag var att skapa synlighet för varumärket och kollektionen på den svenska marknaden med Influencer Marketing och PR. Nytt för säsongen var även att ha sloggis första influencerevent på den svenska marknaden.

Genomförande

Strategiskt och pararellt arbete med PR och IM i form av pressreleaser, IM-event, obetalda och betalda samarbeten på sociala medier samt fortsatt bygga och stärka medierelationer med journalister, profiler och stylister. Vi distribuerade 2 pressmeddelanden, 2 kreativa utskick och genomförde totalt 3 betalda samarbeten med influencers - Salem Indrias, Andrea Norrman och The Sugar Collective. Eventet genomförde vi i samarbete med danskollektivet The Sugar Collective för att förmedla rörelsefriheten som underkläderna medför även i eventet.

Resultat

Mediebearbetningen av SS22 genererade 6 artiklar i traditionell media med en räckvidd på 1 198 000 med publiceringar i nyckelmedia som Allers, Allas & MåBra. Mediebearbetningen av Shore resulterade i 11 artiklar och en räckvidd på 2 263 471 med publiceringar i bland annat Amelia, Nyhetsmorgon och Allas. På eventet deltog 8 profiler och resulterade i en räckvidd på 118 417. Det kreativa IM-utskicket resulterade i 11 publiceringar med en räckvidd på 151 765. För den löpande förtjänade bearbetningen av influencers nådde vi 3 publiceringar och en räckvidd på 102 725. Detta exklusive de betalda samarbetena med profilerna The Sugar Collective, Andrea Norrman och Salem Indrias, Totalt under säsongen nådde vi en räckvidd på 3 715 961.

102112252297_MC_F_2.jpg

Behöver ni hjälp med er kommunikation?
 

Kontakta oss genom formuläret nedan!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page