top of page

CASE

SPRING WINE & SPIRITS
TAMNAVULIN THE TASTE BOX

Tamnavulin_Taste_Box_4-5.jpg

Tamnavulin The Taste Box
Adersten & Norlin har ett långt samarbete med Spring Wine & Spirits, som är importör av ett flertalet kända varumärken inom dryckessegmentet. Vi har tidigare arbetat med det populära whiskyvarumärket Tamnavulin tillsammans med Spring Wine & Spirits och var därför glada att återigen få uppdraget att fortsätta bygga varumärket på den svenska marknaden med produktnyheten Tamnavulin The Taste Box.

Uppdrag

Den 1 december 2022 lanserade Tamnavulin en helt ny provningslåda vid namn Tamnavulin The Taste Box
innehållandes 5 stycken flaskor à 10 cl. I Tamnavulin TTB kit ingår bästsäljaren Sherry Cask, Double Cask, German Pinot Noir, Spanish Grenache och nyheten Tempranillo (exklusiv för taste box). Kitet erbjuder konsumenten en tur genom Speyside för att smakmässigt uppleva skillnaderna i fatlagringen. Uppdraget innefattade att genom en PR-aktivitet nå ut med lanseringen av The Taste Box till whiskyintresserade samt livsstils- och dryckesmagasin och på så sätt nå ut med produkten som en perfekt produkt och present för ex. jul.

Genomförande

Genom en traditionell PR-aktivitet i form av framtagande av pressmaterial, mediebearbetning och pressutskick till relevanta profiler kan vi fortsätta positionera Tamnavulin i nyckelmedia och nå ut till både whiskyamatarörer och whiskyproffs. Detta genom att ta fram ett pressmeddelande som tar med läsaren på en resa genom Speyside och med det etablera en nyhetsvinkel, lyfta produktnyheten och skapa intressant underlag för mediebearbetningen. En utmaning var en sen start i säsongen för projektet och kort om tid för att nå uppsatta mål och KPI:er. 
 

Resultat

Genom att personligen och strategiskt bearbeta en blandning av nyckelmedier kunde vi generera värde och publicitet i nyckelmedia. Genom storytelling kunde vi fortsätta den redan väl uppbyggda strategin för att öka kännedomen om produktsortimentet och stärka varumärket. Vi hade även möjlighet att genomföra dryckesprover samt erbjuda medier bra bildmaterial för att lyfta provkitet. Vi genomförde för detta 20 personliga bearbetningar och skickade ut 9 dryckesprover. Det genererade 7 stycken artiklar i media och 5 publiceringar på sociala medier. Aktiviteten landade i en räckvidd på 750 000 i traditionell media med publiceringar i bland annat King, Nöjesguiden och Expressen samt 28 876 på sociala medier. Den totala räckvidden för aktiviteten landade således på 778 876.

Behöver ni hjälp med er kommunikation?
 

Kontakta oss genom formuläret nedan!

Tack! Vi kontaktar dig inom kort.

  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page