top of page

Från medielistor till pressmeddelanden: En inblick i att göra praktik på Adersten&Norlin


Att göra praktik på en PR-byrå kan vara en spännande och lärorik upplevelse för att få en inblick i branschen och upptäcka hur kommunikation och PR faktiskt fungerar i praktiken. I det här blogginlägget får du höra från Isabell och Maja som precis har haft sin 10-veckors praktikperiod hos oss på Adersten&Norlin. De berättar om sina erfarenheter och insikter under tiden de har tillbringat på byrån, och ger dig en inblick i vad det innebär att jobba på en PR-byrå. Hallå Isabell och Maja! Nu börjar praktiken lida mot sitt slut och vi är så nyfikna på er upplevelse av Adersten&Norlin! Kan ni först berätta om varför ni valde att söka er till A&N?

Isabell: Målet med min praktik var att lära mig och utvecklas så mycket som möjligt i min kommande yrkesroll. Hos A&N fanns möjligheten att få arbeta med ett härligt och inspirerande gäng och samtidigt få en inblick i många olika delar av branschen – så valet var självklart!


Maja: Jag ville gärna ha min praktik på en PR-byrå och när jag hittade A&N så fastnade jag direkt. De utstrålade en sån härlig känsla som gjorde mig så peppad på att få ha min praktik här och lära mig av dem!


Vilka typer av projekt har ni fått arbeta med under er praktik på A&N? Har ni fått möjlighet att arbeta med olika avdelningar eller områden på byrån?

Isabell: Jag har fått arbeta med både A&N:s interna och externa projekt, allt från förarbetet inför en pitch till verkställande av projekt där arbetet har pendlat mellan kreativt och mer strategiskt. Att få följa projekt från start till slut tycker jag har varit väldigt lärorikt, och har gett mig större förståelse för PR och den effekt förtjänat utrymme har.

Maja: Jag har fått göra en hel del olika arbetsuppgifter inom flera områden och i olika kundprojekt, allt från omvärldsbevakning och att sätta upp medielistor till att göra videos och pressmeddelanden. Jag har fått testa på så många olika delar och det känns som att jag verkligen har fått ta del av hela PR-cirkeln!

Vad har varit det mest givande med er praktik på A&N? Har ni fått några speciella möjligheter eller erfarenheter som ni verkligen uppskattat?


Isabell: Att få arbeta med, och lära mig av, människor som är riktigt duktiga på sitt yrke – det skulle jag säga har varit mest givande och inspirerande!

Maja: Jag har verkligen uppskattat att jag har fått vara med på många möten, både interna och externa, under mina veckor här. Jag har kunnat lyssna in ordentligt och ta till mig all spännande information.


Vilka personliga egenskaper tror ni är viktiga för att trivas och lyckas på A&N?

Isabell: Att man vill vara en del av ett team och är bananas about communication! Jag skulle även säga att det är viktigt att vara nyfiken och redo för nya utmaningar. Maja: Att man är nyfiken, driven och självklart att man älskar kommunikation!


Till sist, vad skulle ni säga till andra studenter som funderar på att söka praktik på A&N? Har ni några tips eller råd för att få ut det mesta möjliga av en praktik på byrån?


Isabell: Om du är nyfiken på PR och kommunikation samt tycker om att skriva så är A&N rätt ställe att söka till! Du som praktikant får ta del av många olika delar av branschen där du både arbetar i projekt med externa och interna projekt.

Mitt råd är att våga utmana sig själv samt ta tillvara på A&Ns kunskap och erfarenhet inom branschen – då kan du som praktikant lära dig så mycket!


Maja: Om du vill lära dig mer om PR och kommunikation så skulle jag säga att A&N är rätt ställe att göra det på. Jag är så nöjd med min tid här och tycker att A&N är ett toppen ställe att spendera sin praktik hos. Mitt råd är att följa med och lyssna in på alla råd och all kunskap, man lär sig så otroligt mycket genom att lyssna in på kollegornas expertis. Våga testa på och utvecklas, det är ju ändå det praktiken är till för!


Är du också sugen på att göra praktik hos oss på Adersten&Norlin? Ta chansen att bredda dina kommunikationskunskaper och sök praktik hos oss HÄR!Comentarios


bottom of page